قیمت برنچ روند افزایشی را همچنان طی میکند.
دبیر انجمن برنج ایران به تازگی در واکنش به نوسانات قیمتی اخیر گفته است: میزان تولید برنج در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییری نداشته و نیاز کشور نیز افزایش نیافته است؛ بنابراین حداکثر ۷۵۰ هزار تن برنج برای تأمین مصرف داخلی کافی خواهد بود.
افزایش قیمتها در کشور ما عمدتاً زنجیرهای و ناشی از اثرات روانی و اقتصادی سایر کالاهاست. بهعنوان مثال وقتی تخممرغ دانهای ۶ هزار تومان عرضه میشود، تولیدکنندگان برنج و سایر اقلام نیز بهصورت مقایسهای قیمت محصول خود را افزایش میدهند. این روند نوعی «چشم و همچشمی» اقتصادی است که در نبود نظارت مؤثر، شدت بیشتری گرفته است.
در بررسی میدانی قیمتها در بازار برنج مشاهده میشود که طی دو هفته ابتدایی تیرماه، انواع برنج ایرانی با رشد قیمت همراه بوده است:
برنج هاشمی که تا چند ماه پیش عبور آن از مرز ۲۰۰ هزار تومان خبرساز شده بود، اکنون در محدوده ۳۰۰ هزار تومان یا بیشتر از آن معامله میشود. قیمت طارم هاشمی نیز در همین بازه قیمتی قرار دارد.
همچنین قیمت برنج لاشه هاشمی از حدود ۱۵۰ هزار تومان در خردادماه به مرز ۲۰۰ هزار تومان در تیرماه رسیده است. قیمت هر کیلوگرم برنج لاشه طارم به حدود ۱۷۰ هزار تومان و لاشه شیرودی به ۱۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.
قیمت هر کیلوگرم برنج صدری حدود ۲۸۰ هزار تومان و برنج شیرودی کامل در محدوده ۲۴۰ هزار تومان عرضه میشود.
در تیر ۱۴۰۴ قیمت برنج هندی نیز روند افزایشی داشته است. برنج دانهبلند باکیفیت هندی هماکنون با قیمت حدود ۸۰ هزار تومان به فروش میرسد و سایر ارقام برنج هندی در بازه قیمتی ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان قرار دارد. این در حالی است که قیمت برنج هندی در خردادماه کاهش محسوسی را تجربه کرده بود.
برنج پاکستانی نیز از این افزایش قیمت بینصیب نمانده و مرغوبترین نوع آن با قیمتی بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود. طبق اظهارات برخی فروشندگان، افزایش قیمت برنج ایرانی باعث شده استقبال از برنج پاکستانی بهعنوان جایگزین اقتصادیتر افزایش یابد.