دکتر ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه در مراسم گرامیداشت یکصدمین سالروز تاسیس این بانک، گفت: بانک یکصد ساله سپه پشتوانه مالی مردم و عزت اقتصادی کشور است.
به گزارش صنعت مالی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه، دکتر ابراهیمی در این مراسم که با حضور دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، دکتر سیدکامل تقوینژاد دبیر هیات دولت و دکتر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، روز یکشنبه چهاردهم اردیبهشتماه همزمان باسالروز تاسیس نخستین بانک ایرانی برگزار شد، ضمن خیرمقدم به مقامات عالی رتبه و میهمان حاضر در مراسم، آغاز سده دوم فعالیت بانک سپه را گرامیداشت.
دکتر ابراهیمی با اشاره به اینکه امروز برای نظام بانکی کشور و خانواده بزرگ بانک سپه، روزی تاریخی است، گفت: امروز نه تنها سالروز تاسیس بانک سپه بلکه جشن صدسالگی صنعت بزرگ بانکداری و اثرگذار در حیات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران عزیزمان است.
وی افزود: یکصد سال پیش در روزگاری که کشور در چنبره استعمار روس و انگلیس قرار داشت، ایران فاقد بانک داخلی بود و بانکهای شاهنشاهی و استقراضی بر اقتصاد کشور تسلط داشته و حتی امتیاز نشر اسکناس را در اختیار داشتند، بانک سپه به عنوان نمادی از ملیگرایی و استقلالطلبی ایرانیان پا به عرصه وجود گذاشت تا پشتوانه مالی مردم و نگهبان عزت اقتصادی کشور باشد،
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه صدمین سالگرد بانک سپه حماسهای صد ساله از رشد، تحول و نقشآفرینی صنعت بانکداری ایران است، خاطرنشان کرد: این صنعت توانست در سختترین روزها ستون فقرات اقتصاد کشور را نگه دارد و در دوران شکوفایی، موتور محرکه توسعه ملی باشد.
وی تصریح کرد: نظام بانکی در اقتصاد بانکمحور کشورمان سهم حدود 90 درصدی در تامین مالی دارد و همواره در دورههای مختلف تاریخی علیرغم همه محدودیتها و دشواریها یاریگر دولت برای پیشبرد اهداف کلان اقتصادی بوده است.
دکتر ابراهیمی با این ینکه همه پروژههای بزرگ کشور با مشارکت و حمایت مالی نظام بانکی به نتیجه رسیدهاند و بانک سپه همواره یکی از پیشتازان این مسیر پرافتخار بوده، ادامه داد: تقریبا بانک سپه نقطه آغاز و نماد بانکداری در ایران است؛ بانکی که در طول یکصد سال حیات خود همواره در کنار مردم بوده و در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در گذار از رژیم طاغوت امین اموال و حافظ سرمایههای مردم بوده است.
وی با بیان اینکه بانک سپه پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشتاز حرکت به سمت بانکداری بدون ربا شد، ابراز داشت: این بانک گامهای اولیه این مسیر را با صلابت برداشت و در تثبیت و توسعه این موضوع در نظام بانکی کشور نقشآفرینی و در تدوین دستورالعملها و آییننامههای قانون عملیات بانکداری بدون ربا در اجرای عقود اسلامی نوآور و پیشرو بود.
دکتر ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سالهای دوران دفاع مقدس بانک سپه در خط مقدم جبههها، پادگانها و مناطق عملیاتی حضور فعال داشت. ارائه خدمت به نیروهای مسلح عزیز، افتخار این بانک بوده و تعداد زیادی از همکاران ما در این دوران به افتخار شهادت نائل آمدند.
وی افزود: بانک سپه همچون شجره طیبهای که مصداق “اصلُها ثابت و فرعُها فی السماء” است با تمام توان در پشتیبانی از جبههها و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی خدمتگزاری نمود.
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه بانک سپه در دوران بعد از جنگ به جای بنگاهداری، بنگاهسازی را در دستور کار خود قرار داد، گفت: بانک سپه بانک اول در صنعت سیمان بود و بسیاری از زیرساختهای حیاتی کشور در صنعت انرژی، فولاد و مسکن و همچنین انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران با سرمایه گذاری بانک سپه ایجاد شد.
مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: این بانک همواره نوآوری و پیشرو بودن در ارائه خدمات بانکی را سرلوحه کاری خود قرار داده و بسیاری از محصولات و خدمات همچون اتوبانک، عابربانک، سپه چک، سپه کارت و سایر خدمات نوین را برای اولین بار به نظام بانکی کشور معرفی کرده و اولین بانکی بوده که با فاصله گرفتن از سیستم دستی و سنتی، رایانهای کردن مکانیزاسیون شعب را انجام داده است.
وی افزود: در اواخر دهه هفتاد شمسی نظام بانکی به ویژه بانک سپه با استفاده از ظرفیت شعب خارج از کشور و نیروی انسانی متخصص به توسعه خدمات ارزی و بین المللی پرداخت که تاثیر آن در افزایش تبادلات مالی، ارتقاء جایگاه بین المللی نظام بانکی کشور و تاثیر تجارت خارجی آشکار است.
دکتر ابراهیمی در ادامه خاطرنشان کرد: با وضع تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، بانک سپه با هوشمندی در بی اثر کردن تحریمها کوشا بود و نقش موثری در کاهش این تحریمها و فراهم سازی دسترسی به اقلام ضروری و مایحتاج زندگی مردم ایفا کرد.
مدیرعامل بانک سپه اذعان داشت: این بانک در پروژههای ملی بزرگ نظیر اجرای طرح هدفمندی یارانهها، توزیع سهام عدالت، طرحهای اشتغالزا و بنگاههای کوچک و متوسط در حمایت از اقشار آسیبپذیر حضوری موثر داشت و نشاد داد همواره همراه مردم و در کنار نظام بوده است.
وی در ادامه بیان داشت: در سال 1397 با تصویب و تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا و تنفیذ مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) طرح ملی ادغام بانکهای وابسته به نیروهای مسلح رقم خورد و بانک سپه اجرای این طرح را که بزرگترین ادغام بانکی در کشور محسوب میشود را با کمترین تبعات و پیامدهای نامطلوب با موفقیت پشت سر گذاشت.
دکتر ابراهیمی با اشاره به ا جرای پروژه یکپارچهسازی سامانه جامع بانکداری بانک سپه، گفت: اطلاعات 110 میلیون حساب با اجرای این طرح به صورت متمرکز و یکسان درآمد، و موضوع ساماندهی منابع انسانی و آمایش شعب انجام و با اجرای برنامه طرح تحول راهبردی، حجم بانک سپه 10 برابر شد.
مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: این بانک با تلاش و همراهی تمامی همکاران توانست در ارزیابی عملکرد سال 1402 از بعد شاخصهای اختصاصی و عمومی به عنوان بانک برتر و رتبه اول در بین تمامی دستگاههای اجرایی زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزیده شود، و در عین حال به عنوان بانک پیشرو در استقرار نظارت و تطبیق شرعی انتخاب گردد.
وی اجرای موفق پروژه ملی سامانه یکپارچه آرد و نان را یکی دیگر از اقدامات بانک سپه عنوان کرد و افزود: این پرژه ملی گامی موثر برای صرفهجویی و افزایش بهرهوری در مهمترین و استراتژیکترین کالای مصرفی مردم محسوب میشود.
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه در طول تمامی این سالها بانک سپه همیشه در حوزههای مسئولیتهای اجتماعی و پرداخت تسهیلات تکلیفی شامل جهش مسکن، فرزند آوری و ازدواج جزو بانکهای برتر کشور بوده، گفت: این بانک عزم خود را در نوآوری و ارائه خدمات نوین و روزآمد به مردم با تاسیس کارخانه هوشمندسازی و نوآوری امیدینو، نئوبانک امید و دیگر خدمات نوآورانه به نمایش گذاشت.
وی ادامه داد: امروز بانک سپه عزیز در آغاز سده دوم حیات پرافتخار خود با شعار الهام بخش “بانک سپه، نخستین بانک یکصد سالی ایرانی در مسیر نوآوری و هوشمندی” چشم به آینده دوخته و آماده است با تکیه بر میراث صد ساله و استفاده از تجربه بانکهای ادغام شده و عزمی راسخ برای نوآوری پرچمدار بانکداری دیجیتال، پیشگام در بانکداری نوین و الگوی بانکداری هوشمند در ایران باشد.
دکتر ابراهیمی در پایان با آرزوی توفیق روزافزون برای صنعت بانکداری کشور و ملت بزرگ و سرافراز ایران اسلامی، خاطرنشان کرد: به برکت یکصد سال کوشش و وفاداری و در طلوع سده دوم فعالیت بانک سپه و صنعت بانکداری ایران، عهد میبندیم که با روحیهای خستگیناپذیر با باور به تواناییهای ملی با التزام به ارزشهای اسلامی و انسانی و با اعتماد به نیروی جوان در مسیر بالندگی و شکوفایی کشور گامهای بلندتری برداریم و بانک سپه را در تراز انقلاب اسلامی ارتقاء دهیم.